Zing mee met Allez, chantez

Surf naar www.allezchantez.be en overtuig uzelf van de kracht van samen dingen doen. Ik verzeker u, het werkt aanstekelijk. Meezingen met ‘Paradise by the Dashboard Lights’, ‘Hit the Road Jack’, ‘Ik hou van u’, ‘Hallelujah’, ‘La ballade des gens heureux’ en zoveel andere hits die tot ons collectief geheugen behoren. Allez, Chantez! is een format voor laagdrempelige samenzang. Een puur concept, even sterk als eenvoudig. Deelnemen is gratis, iedereen is welkom, je moet er niet op tijd zijn, je moet niet iedere keer komen. Enig zangtalent hebben is een leuke optie, maar is niet noodzakelijk. Natuurlijk gaat het over zoveel meer dan zingen. Het concept heeft wat nostalgie, zeker, maar je connecteert er met vrienden, collega’s, buren én mensen die je van haar noch pluim kent. Mensen leren elkaar kennen, los van rang of stand, leeftijd of afkomst. Allez, Chantez! stelt al zijn expertise in community building beschikbaar om deelnemers te verbinden. 
 
Annelore Camps nam het initiatief samen met Laila De Bruyne. Op hun website schrijven Annelore en Laila: ‘In een wereld waarin mensen elkaar vriendelijk “goeiedag” wensen is een project als Allez, Chantez! overbodig. Daar zingen buurtbewoners spontaan samen en neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid om er samen iets moois van te maken. Daar behoren door externen georganiseerde laagdrempelige bijeenkomsten tot een verleden waarin mensen op straat verloren liepen in hun eigen zorgen en waarin de regel “ieder voor zich” sterker klonk dan “samen sterk”.’ Maar vandaag zijn initiatieven à la Allez, Chantez! wél nodig. Online vind je een mooie TED Talk van Annelore: ‘How singing can connect us’. Ze legt helder uit waar Allez, Chantez! voor staat en, jawel, ook daar zet ze de hele hoffelijke meute aan het zingen. Annelore sluit haar TED Talk af door iedereen uit te nodigen meer te zingen, thuis, op het werk, met de buren. ‘We hebben methodes nodig om te connecteren, bruggen bouwen is onze belangrijkste activiteit. 

Wil je meedoen? Op deze site vind je de data van de publieke evenementen: https://www.allezchantez.be/zing-met-ons-mee/ Er wordt ook een livestream voorzien zodat iedereen van thuis uit mee kan zingen met de mensen in de zaal.